söndag 13 mars 2016

Fler chilisorter

Fick sex frön av tre olika sorter av en kollega och det gav fyra nya plantor. En Fish pepper, en Jalapeno Purple och två Cayenne purplie.

De är alla helt nya för mig så det ska bli kul att se om jag får några nya favoriter. Hittills måste jag säga att Jalapeno purple iaf utseendemässigt kommer få odlas fler säsonger och kul att den inte är så stark också! Hoppas den smakar!


Fish pepper
Fish pepper
En speciell planta där alla blad har variationer av vitt och grönt i olika mönster. Som mogen är den röd men på vägen dit passerar den genom många olika färgskalor.

Chilifrukterna är ca 10 cm långa och de är saftiga och aromatiska och en behaglig hetta. De ligger någonstans mellan 5000-30000 SHU.





Jalapeno purple
Jalapeno purple
En planta som ger mycket frukt med en styrka på ca 8000 SHU (mild). Plantan kan bli upp till 120 cm hög så det blir en intressant historia för växthuset. Har hittills alltid satsat på små plantor. Ska vara goda i sallader eller att grilla.







Cayenne purple
Cayenne purple
En medelstark mexikansk chili (30000-50000 SHU). Även denna är lila men när den är mogen blir den mörkt röd. Plantan blir också ganska stor, 45-60 cm hög.
Cayenne purple

Det intressanta är att en av mina Cayenne purple plantor har chilis som står upprätt och den andra som hänger nedåt. I övrigt är chilifrukterna väldigt lika varandra så har ingen anledning att misstänka att det inte är samma sort.

Inga kommentarer: