torsdag 8 augusti 2013

Första stora skörden

från Blue Christmas
Nu har jag bestämt mig för att chilin fått sitta tillräckligt länge på plantan. Jag har sökt massor på när och hur jag ska plocka av chilin men inte hittat något bra svar så jag går på känn. Vet inte om jag skulle klippt av dem och fått med stjälken eller om jag bara skulle ta chilifrukten? Blev ingen med stjälk, några med den gröna hatten kvar, men majoriteten bortplockade så jag endast fick bort frukten. Jag hoppas på att det inte var helt galet.

Nu ligger det iaf 30 chilifrukter från Blue Christmas plantan på ett fat i köket och väntar på att torka. Antar att det kan ta några veckor innan de är helt torkade. Sen åker de ner i en påse för att kunna användas framöver. Jag överväger även att mala några för att göra ett eget chilipulver för att inte behöva hacka chili varje gång jag vill ha det i mat. Ett smart drag för en linsbärare :) och ett bra tips som jag fick från en blogg jag hittade för någon vecka sen, "Chili grill och goda drycker"



Inga kommentarer: