torsdag 4 januari 2018

1 månad efter sådd = omplantering

Idag har det nästan gått en månad sen vi sådde fröna och vissa har verkligen vuxit på höjden så det var hög tid att plantera om.

Dessutom var de alldeles för blöta efter att ha stått i IKEAS växtanordning så vissa hade början till mögel uppe på jorden så bort med massa genomvåt jord och plantera om i större krukor. Nu står de inte längre i vatten så får komma ihåg att vattna regelbundet istället men vill ju inte att de möglar av att vara konstant fuktiga.

Bilden ovan visar hur långa de blivit, vissa kunde knappt stå själva pga att de växt ganska högt på höjden. Så nu är de planterade i både större krukor och långt ner i jorden så bara bladen är över jord.

Nu blir det mycket ljus och lagom med fukt så hoppas jag att de blir kraftiga och buskiga istället för att skjuta i höjden.

Hot Chipotle och Rocato har inte tagit sig alls så de sorterna blir det ingen chili av i år (eller någonsin, troligtvis).

Upp kom dock massvis med Blue Christmas, vilket var kul för hade bara två förra året och sen ett par 2-3 plantor av varje övrig sort.

Inga kommentarer: